Bacallà gratinat amb muselina d’all al Restaurant La Cassona
El Restaurant La Cassona és una molt conegut en l’àmbit de la restauració, les nostres senyes d’identitat i les bases sobre les quals s’assenta l’oferta gastronòmica que oferim és la cuina casolana catalana en què posem l’èmfasi en la qualitat del producte de la terra, afegint originalitat i frescor a tots i cadascun dels nostres plats satisfent així als paladars més exigents.
Des de la gerència del Restaurant La Cassona no només hem posat el focus en garantir els elevats estàndards de qualitat de la nostra oferta gastronòmica, per tal de generar un ambient acollidor i propici per a la degustació dels nostres plats hem creat diferents ambients perquè tots els nostres clients puguin gaudir còmodament dels nostres serveis.
Per a això gaudim amb una àmplia terrassa exterior de la que es pot gaudir durant l’estiu i una cafeteria proveïda d’una àmplia barra i taules amb vista a un finestral que proporciona una àmplia panoràmica del paisatge i la naturalesa del lloc en un ambient càlid i agradable.
Gaudeix del bacallà amb muselina d’all del Restaurant La Cassona
El bacallà és un plat amb una gran tradició i valor gastronòmic en diverses zones la Península Ibèrica ja que són diversos els plats l’element central és aquest peix, exemple d’això són la gastronomia basca, portuguesa i com no la catalana en què el bacallà està molt present.
Com ja he dit són molts els plats i ingredients amb els quals es pot acompanyar al bacallà, avui vull presentar-te un dels plats estrella del restaurant estació, el bacallà amb muselina d’all. Es tracta d’un plat molt senzill i agradable al paladar els ingredients centrals són el bacallà i l’escuma de maionesa, però abans d’explicar com es prepara aquest exquisit plat ens centrarem en uns passos previs que cal realitzar abans de procedir.
La importància del dessalat i la rehidratació del bacallà amb independència del tipus de preparació al que anem a sotmetre al bacallà hi ha dos passos que són imprescindibles realitzar com a pas previ per a garantir la qualitat i el sabor del plat, la dessalació i la rehidratació, en aquest sentit el bacallà amb muselina no és una excepció .
La deshidratació és un procés al qual se sotmet al bacallà mitjançant la sal que permet la seva correcta conservació durant mesos, aquest procés altera i intensifica el seu sabor i és el que li proporciona aquest particular i característic regust a aquest peix, normalment aquest és l’estat en el que trobarem al bacallà a la nostra botiga o peixateria. Abans de procedir a cuinar el bacallà cal dessalar i rehidratar correctament ja que com hem dit l’element que s’utilitza per a la deshidratació és la sal.
Perquè el bacallà sigui al seu punt no pot estar ni massa insípid ni massa salat, la forma d’assolir l’estat ideal a través de la dessalació és submergir el bacallà en aigua renovant successivament fins que arribi al punt exacte de sal, d’aquesta manera ja està a punt perquè el preparis de la manera que més t’agradi.
Com preparar el bacallà amb muselina
• Ingredients per a un menú de 4 persones
• 2 clares d’ou
• Oli d’oliva
• 100 ml d’oli gira-sol
• Sal
• Unes gotetes de vinagre
• Dues clares d’ou
• Un ou
• Quatre lloms de bacallà dessalats
• 2 grans d’all
• 4 porros
Elaboració del plat
- Utilitza l’ou per preparar una maionesa d’all.
- Pela i talla els porros i sofregir a poc a poc en una paella afegint una mica de sal i un raig petit d’oli d’oliva, assegura’t que no agafin calor per això mantingues el foc baix, el procés trigarà aproximadament 20 minuts.
- Mentre es preparen els porros aprofita per pelar els alls, col·loca’ls a la batedora acompanyats d’un ou a temperatura ambient amb unes gotes de vinagre però no els posis sal ja que és suficient amb la que porta el bacallà.
- Bat a poc a poc mentre vas afegint oli de gira-sol fins que arribi la textura pròpia de la maionesa.
- Fes dues clares d’ou en el got de la batedora i batre les clares a punt de neu.6.
- Procedeix al barrejat de les clares amb punt de neu amb la maionesa d’all utilitzant per a això moviments envoltants amb el propòsit que no baixin les clares, d’aquesta manera la muselina tindrà una textura d’escuma.
- Preescalfa el forn a 180 graus tant en la part superior com en la inferior sense utilitzar el ventilador.
- Assegura’t regar amb oli d’oliva tota la superfície de la safata col·locant primer els porros i sobre aquests els lloms de bacallà durant 7 minuts.
- Retira la safata i posa en funcionament el gratinador del forn tirant unes cullerades de muselina d’all sobre el bacallà gratinant durant 5 minuts fins que els lloms tinguin un aspecte daurat.
- Assegura’t de servir ben calent, emplata i gaudeix.
Una altra forma de gaudir la mussolina d’all és visitar el restaurant La Cassona i assaborir el bacallà a la mussolina que prepara el nostre Xef!